Picture of Mille Skjold Madsen
Mille Skjold Madsen

Denne udgave af brevkassen bringes i samarbejde med podcasten “Karriereklubben”. En podcast, som hver uge bringer dilemmaer fra lytterne, hvor et panel af erhvervsfolk og iværksættere får lov til at give deres perspektiver og gode råd med på vejen. Spørgsmålene her har tidligere været bragt i podcasten, og svarene er et uddrag af de fulde svar, som kan høres i podcasten.

Går du rundt med et spørgsmål, som du mangler svar på? Måske vil du gerne have et godt råd til dit boliglån, din investering, dit budget, din lønforhandling, eller måske savner du gode argumenter til samtalen om økonomisk ligestilling i frokostpausen? Så kan vores eksperter måske hjælpe dig.

Stil dit spørgsmål her. Det er selvfølgelig 100 % anonymt at indsende spørgsmål.

 

Spørgsmål

Hej panel

 

Jeg har et dilemma.

Efter at have været meget målrettet de sidste otte år er jeg om få måneder tættere på mit mål end nogensinde: advokattitlen.

Det bringer mig dog også i tvivl, da jeg har en meget kreativ og innovativ side, som overhovedet ikke stimuleres i mit nuværende job.

Jeg brænder for iværksætteri, innovation og at møde mennesker, og jeg er derfor i tvivl, om (og hvordan) jeg kan kombinere dette med et job som advokat.

Skal jeg sige op og tage “springet” ud i noget nyt, eller kan jeg gøre noget for at få en lidt anden vinkel end “sagsbehandlermus” 60 timer i ugen?

Kh. Sara

Svar 

Camilla Starup, ESG-konsulent og stifter af Femværket

Det er helt okay at være i tvivl, for det betyder jo også, at man forholder sig kritisk til, hvad man gør, og det er jo vigtigt for at finde ud af, hvad der vil gøre en lykkelig. 

Når jeg selv har været i tvivl om mit næste skridt, så gør jeg det, at jeg sætter en dag i kalenderen – måske to måneder frem – og hvis jeg stadig har det sådan, at jeg har lyst til at gøre noget andet der, så handler jeg på det. 

Hun taler også om “at tage springet” og der ville jeg prøve at blive klog på, hvad det betyder. For det er jo også muligt at kombinere uddannelsen som advokat med at være innovativ og kreativ. Det kan også være en god ide at tale med andre inden for branchen, finde inspiration og rollemodeller, for måske vil det ikke være nødvendigt at blive iværksætter, det kan jo også være, at hun finder en arbejdsplads, der overrasker positivt.  

Louise Thomsen, ejer af LT Cambio

Jeg tror, det er vigtigt ikke at panikke her, før hun har fundet ud af, hvad det er, hun vil. Hun har brugt otte år på at blive advokat, og selvom hun føler sig træt af det, så kan det give mening at undersøge, hvad det kan bruges til. Hun har jo en spændende baggrund med kompetencer, som hun har brugt lang tid på at bygge op, og det kan være, at det skal testes af i forskellige sammenhænge. 

Det kræver måske noget mere tid, hvor hun skal bruge energien på at mødes med nye mennesker, bygge et netværk op, være nysgerrig for at finde ud af, i hvilken retning hun skal gå. Her kan frivilligt arbejde også være en mulighed, fordi man kan hjælpe andre samtidig med, at man får prøvet sine kompetencer af på forskellig vis. 

Rune Hernes, founder af xyz

Man kan sagtens kombinere innovation med advokatbranchen, men det er vigtigt at være ærlig over for sig selv om egne og andres forventninger, så man ikke gør noget for andres skyld, men sin egen. Når vi har investeret i noget – fx otte år på at blive advokat – så kan man få en tendens til at holde ved, for “nu har jeg jo brugt så meget tid på det”. Det kan være, at Sara har andre drømme end at være advokat. Jeg har ikke selv planlagt mit liv, men jeg har altid været tro mod mig selv. Man fortryder kun det, som man ikke gør.  

Få adgang til vores ugentlige nyhedsbrev, fyldt med artikler, interviews og analyser om alt fra lønforhandlinger til investering. Med medlemskabet får du også digital adgang til Økonomista-magasinet og mulighed for at tilføje det trykte magasin. Deltag i live interviews og redaktionsmøder for at forme indholdet. Optjen indsigt og inspiration til din økonomi hver uge.