IndsigtBelgien forbyder delfin-shows. “Det er et vink med en vognstang til turistbranchen,” siger dyreorganisation
Som det fjerde europæiske land forbyder Belgien delfinarier.
“Det er et vink med en vognstang til TUI og den fodslæbende del af turistbranchen,” mener begejstret dyreorganisation, der hilser forbuddet velkommen.
Ifølge flere medier udsteder Belgiens dyrevelfærdsminister, Ben Weyts, nu et permanent forbud mod delfin-underholdning, hvilket betyder, at landets eneste delfinarium i Boudewijn Seapark skal lukke senest i 2037.
Lokale og internationale dyreorganisationer har i årevis presset på for at få lukket stedet og frigivet de seks delfiner i den flamske forlystelsespark i Brugge.
Belgien er det fjerde europæiske land og det syvende land på verdensplan, der permanent og utvetydigt forbyder delfinarier.
“Når et land som Belgien siger stop for delfin-underholdning, er det et vigtigt opgør med en forældet tankegang, der ikke hører hjemme i et moderne, oplyst samfund,” siger Stephanie Kruuse Klausen, der er kampagneansvarlig og wildlife-ekspert i World Animal Protection Danmark.
“Show-delfiner er kuede vilde dyr, der er dømt til indespærring på livstid i små, golde, klorfyldte bassiner. Det er dybt skadeligt og traumatiserende for de intelligente, pladskrævende vilde dyr, der enten er avlet i fangenskab, eller taget til fange i den vilde natur. Når et land sætter en stopper for den måde at behandle dyr på, er det en stor sejr både for delfiner i det fri og dem, der stadig er fanget,” siger Stephanie Kruuse Klausen.
Danskere siger nej til delfin-shows
Ifølge Stephanie Kruuse Klausen sender det også et signal til forlystelsesindustrien, som hun håber følger efter.
“Samtidig er det et seriøst vink med en vognstang til den fodslæbende del af rejsebranchen med TUI som den største spiller, der hvert år tjener millioner på delfin-underholdning i Europa og resten af verden,” siger Stephanie Kruuse Klausen, der mener, at dem, der er med til at fremme den kommercielle udnyttelse af delfiner, har tiden imod sig.
“Vores seneste meningsmåling viser, at kun fem procent af danske rejsende overvejer at købe billet til et delfinarium, når de er på ferie, og at kun tre procent overvejer at svømme med delfiner i fangenskab,” siger World Animal Protections wildlife-ekspert.
Det er en væsentlig ændring i forhold til 2018, hvor YouGov spurgte til samme sag for dyreorganisationen. Her var 36 procent af de adspurgte positivt indstillet over for delfinshows.