Karriere

Debbie Vanilia Kjær Bonsing åbnede kagecafe i 2020: “Verden har brug for glimmer i en krisetid”

Debbie Vanilia Kjær Bonsing åbnede kagecafe i 2020: “Verden har brug for glimmer i en krisetid”
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 4. oktober 2023

Der er glimmer, pompøse kager og Instagramvenlig blomstervæg på menukortet, når man besøger kagecafeen Debbielicious på Frederiksberg. Men det lå faktisk slet ikke i kortene, at indehaveren Debbie Vanilia Kjær Bonsing skulle åbne en cafe midt under en pandemi. 

Af Mille Skjold Madsen 

“Det var egentlig lidt af et tilfælde, at jeg pludselig stod der med nøglerne til en cafe på Frederiksberg,” fortæller Debbie Vanilia Kjær Bonsing, som har åbnet en kagecafe midt under corona-pandemien.

I november 2020 sagde hun sit job som sygeplejerske op for at gå all in fra 1. januar 2021 på sin passion for at skabe kreative kager. De sidste 12 år har Debbie sideløbende med uddannelse, job, graviditeter og barsler skabt bryllupskager, dåbskager, fødselsdagskager i et omfang, hvor køkkenet i privaten skulle fødevaregodkendes. 

 

Drømmen voksede 

Det selvstændige liv startede for Debbie med en plan om at finde et produktionskøkken, så bestillingskagerne kunne rykke ud af privaten. 

“Jeg var lige startet nyt job, men så kommer min mand hjem og viser mig et billede af et lokale, hvor jeg kunne have et produktionskøkken til mine bestillingskager sideløbende med mit job. Jeg skrev under, men da jeg så stod med nøglerne til lokalet kunne jeg pludselig se kagecafeen for mig med hyggelige møbler, god atmosfære, og så blomsterede ideen med en cafe pludselig op,” fortæller Debbie. 

Debbie vidste intet om at være cafe-ejer, og det har været en stejl indlæringskurve, hvor hun har været på iværksætter- og starthjælpskurser i sin kommune for at komme godt fra start. 

“Der gik da mange tanker gennem hovedet: Kan jeg det? Tør jeg satse på det? Har jeg råd til det? Men for hver dag bliver jeg dygtigere og har mere is i maven,” siger Debbie, som også fortæller, at økonomien selvfølgelig har spillet en rolle. 

“Det er jo ikke gratis at starte en cafe op, men min mand og jeg kiggede hinanden dybt i øjnene og besluttede at bruge vores opsparing på projektet, for jeg tror virkelig på mit koncept,” fortæller Debbie. 

Debbielicious 075

Man skal gribe chancerne 

I november 2020 åbnede Debbie så dørene til cafeen, for så at lukke ned igen få uger efter som følge af restriktionerne. Der skulle derfor tænkes kreativt som nystartet virksomhed, eksempelvis med cakeaway koncepter. 

“Jeg havde allerede en lille kundekreds og en del følgere på sociale medier, da jeg startede cafeen, og det tror jeg også har hjulpet meget, at jeg ikke skulle starte fra nul. Har man flair for online markedsføring, så kan det gøre rigtig meget for at komme ud med sit budskab – også i disse tider,” fortæller Debbie. 

Hun møder dog mange spørgsmål, om det virkelig kan gå at starte en lyserød glimmer-kagecafe midt under en pandemi. 

“Jeg kan ikke sammenligne med, hvordan det ville have været med omsætning, hvis der ikke havde været en pandemi, for det har jeg ikke prøvet. Lige nu løber det rundt, og så kan det jo kun gå fremad herfra,” siger Debbie, som da heller ikke fortryder sin opstart i dag.

“Ja, det havde måske været mere oplagt at blive i sit sikre job under en pandemi, men jeg ved også, at når man får en chance, så er man nødt til at gribe den. Især fordi vi har brug for glimmer og lyserøde kager i verden lige nu.” 

 

Her fandt de opskriften på at tale åbent om fejl på arbejdspladsen

Læs også: Her fandt de opskriften på at tale åbent om fejl på arbejdspladsen