Karriere

Vi bruger kunstig intelligens på arbejdet, men vi vil ikke indrømme det

Vi bruger kunstig intelligens på arbejdet, men vi vil ikke indrømme det
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 20. maj 2024

Kunstig intelligens er kommet ind på alle verdens arbejdspladser, men de færreste vil indrømme, at de bruger teknologien til at løse deres arbejdsopgaver. Det viser en ny undersøgelse fra Microsoft og Linkedin, som har spurgt 31.000 mennesker i 31 lande om kunstig intelligens på arbejdet. 

 

75 % af de adspurgte medarbejdere i undersøgelsen bruger AI i deres hverdag til at løse opgaver og få løst dem i et hurtigere tempo. Men selvom 3 ud af 4 bruger teknologien, så er det kun lidt over halvdelen, som vil indrømme, at de bruger AI til at løse deres vigtigste opgaver. Det skyldes, at 53 % af dem, der bruger kunstig intelligens til deres vigtigste opgaver på jobbet, er bekymrede for, at deres brug af teknologien vil gøre dem overflødige. 


Det skriver CNBC.

 

Colette Stallbaumer, general manager for Microsoft Copilot og medstifter af Microsoft WorkLab, fortæller til CNBC, at medarbejdere ikke skal være bange for at bruge kunstig intelligens eller være åbne omkring det, for det er ifølge hende kun med til at gøre dig mere attraktiv for virksomheder, hvis du forstår at bruge kunstig intelligens. 

 

Hun bliver bakket op af Aneesh Raman, vicepræsident og arbejdsmarkedsekspert hos LinkedIn som peger på, at virksomhederne skal være bedre til at oplære deres medarbejdere i brugen af AI. Kun 39 % af medarbejdere verden over har fået anvisninger fra deres arbejdsplads til, hvordan de skal bruge teknologien. 

 

“Det, der er interessant ved undersøgelsen er, at det virker som om, at medarbejderne har forstået at bruge AI i deres arbejde, men det virker som om, at virksomhederne ikke helt er kommet med endnu,” siger Aneesh Raman, vicepræsident og arbejdsmarkedsekspert hos LinkedIn til CNBC. 

Fem gode råd fra kvindelige investorer: “Sådan øger kvindelige iværksættere deres mulighed for at skaffe kapital”

Læs også: Fem gode råd fra kvindelige investorer: “Sådan øger kvindelige iværksættere deres mulighed for at skaffe kapital”