Indsigt

I USA er næsten hver femte dollarmillionær. Anderledes ser det ud i Danmark

Andelen af millionærer i USA er på stigende kurs, og det er der især en grund til. 

I USA er næsten hver femte dollarmillionær. Anderledes ser det ud i Danmark
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 15. oktober 2024

Ifølge Federal Reserves undersøgelse fra 2022 har omkring 18% af de amerikanske husholdninger en nettoformue på mindst syv cifre. Det svarer til cirka 23,7 millioner millionærhusholdninger i hele landet. 

Og det er ikke kun inflationen, der får tallene til at se større ud. 

Selv når der justeres for inflation, er andelen af husholdninger med en nettoformue på mindst 1 million dollars steget betydeligt fra 2019 til 2022, efter at have været forholdsvis stabil i næsten to årtier.

Det skriver Yahoo Finance.

Forventningen er, at der vil komme endnu flere millionærer i 2024. Det skyldes blandt andet et stigende aktiemarked og stigende boligpriser . 

I Danmark ser det anderledes ud. I år har Danmark fået 5.000 nye dollarmillionærer, hvilket bringer os til samlet antal dollarmillionærer i Danmark på 119.900 danskere. Det svarer til omkring to procent af den danske befolkning. 

Man kan kalde sig dollarmillionær, hvis man har en likvid formue på mindst en million dollar (6.8 millioner danske kroner)

Sådan bliver formuen skabt 

Dykker man ned i, hvordan formuen blev skabt hos de amerikanske dollarmillionærer, så er det ikke med hurtige penge. De fleste har opbygget deres millionformue gennem opsparing og investering, og 70 procent af millionærerne har skabt deres rigdom gennem pensionsopsparinger på arbejdet . 

De fleste er ikke højtlønnede, og har aldrig tjent mere end seks cifre i løn gennem deres karriere. 73 % har aldrig haft kreditkortgæld, og så spiller fast ejendom, længerevarende uddannelse og flere indkomstkilder også en vigtig rolle på vejen mod millionerne. 

Drømmer du om, at millionerne ruller ind på kontoen snart, så kan det være, at du skal væbne dig med tålmodighed. Især, hvis du stadig er på ny på arbejdsmarkedet. 

Ifølge MillennialMoney er de fleste millionærer mellem 60 og 79 år gamle, hvilket viser, at det tager tid for mange at opbygge en betydelig formue. 

Russisk-amerikansk kvinde idømt 12 års fængsel for donation på $51 til velgørenhedsorganisation

Læs også: Russisk-amerikansk kvinde idømt 12 års fængsel for donation på $51 til velgørenhedsorganisation