Indsigt

Det kan du lytte til i juleferien

Det kan du lytte til i juleferien
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 22. december 2023

Har du brug for inspiration til, hvad du kan lytte til i juleferien, når du skræller kartofler, går en tur eller ligger på sofaen og slapper af? Alle podcasts er gratis at lytte til, og du finder dem der, hvor du normalt hører podcasts. 

ab6765630000ba8ac954b842e6d8a84907995fa4

Råd til penge

Podcasten er lavet af Finanstilsynet i samarbejde med Økonomista. I podcasten kan du høre Økonomistas redaktør Mille Skjold Madsen interviewe forskellige eksperter om alt fra opsparing til gæld og finansfobi. Vi anbefaler især, at du starter med afsnittet “Finansfobi”, hvor Mille Skjold Madsen finder ud af, hvilken penge type hun er, og hvorfor det at tjekke netbank føles lidt som at drikke Pisang Ambon.

 

Investeringpahjernen

Investering på hjernen

“Investering på hjernen” er en podcast om investering og investorpsykologi med Jens Balle. Gennem mere end 30 år har Jens været aktiv på de finansielle markeder. Men i virkeligheden er han meget mere interesseret i mennesker end i markeder, og det kombinerer han ved at fokusere på investorpsykologien. Denne jordnære podcast gør dig klogere på investering og investorpsykologien, vi alle risikerer at blive ramt af.

 

sydbankpodcast pr png

Noget for pengene 

Sydbank har kastet sig ind i podcast-universet med podcasten “Noget for pengene”, hvor de to værter Zepur Sofia Margarian og forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen deler viden og ærlige samtaler om hverdagsøkonomien.  Du får indsigt i økonomiske emner, tips til din egen økonomi og masser af eksempler fra Zepur og Anns egen hverdag.

 

ab6765630000ba8a93c551d8af7aeb179eff148e

Flugten fra Hamsterhjulet 

Caroline Johansen, værten i podcasten ‘Flugten fra hamsterhjulet’ undersøger, hvordan man kan strikke sit liv sammen på flere forskellige måder. Alt sammen med det formål at inspirere dig til at gøre noget andet, hvis du føler dig fanget i det uinspirerende hamsterhjul – både arbejdsmæssigt og privat. Du kan blandt andet høre om, hvordan du starter en webshop, bliver freelancer, og hvordan du kan få privatøkonomi, ønsket om økonomisk frihed og familieliv til at gå op i en højere enhed.

 

21a2c5c6 c6a2 4bb4 8ae8 8a77eb82db3c

 

Lige ud af pengeposen

Hvis du ikke har fået nok af at høre på redaktør Mille Skjold Madsen, så kan du også kaste dig over podcasten “Lige ud af pengeposen”, som er en uformel podcastserie, hvor Mille Skjold Madsen mødes med journalist hos Sjællandske Medier, Marlene Kongsted for at tale om emner som parforhold, investering, hverdagsøkonomi, pengeadfærd og boligkøb. De kigger på, hvordan man kan give sig selv de bedst mulige betingelser for en sund økonomi – og så griner de ærligt af alle de gange, hvor de selv gør det modsatte.

 

Podcast på engelsk

Banken ramt af flere IT-angreb: Kunder kan nu søge erstatning

Læs også: Banken ramt af flere IT-angreb: Kunder kan nu søge erstatning

 

pm new tile 2022 sq b4af5aab11c84cfae38eafa1db74a6da943d4e7f

 

Planet Money

Podcasten blev startet i september 2008 med det formål at dække finanskrisen, men er fortsat og bliver i dag lyttet til af millioner af mennesker verden over. I podcasten bliver alle emner taget op, og der bliver trukket en linje til, hvordan alt i verden handler om økonomi i sidste ende. Det kan både være emner som krypto, insider trading til, hvordan der blev stjålet sand fra en strand i Jamaica, fordi det var værdifuldt. Podcasten er god til at få information om forskellige emner og interessante historier fra hele verden, som man måske ikke selv ville opsøge. 

Der er produceret over 1.000 afsnit, så der er nok at give sig i kast med, og podcasten udkommer med nye afsnit to gange om ugen. Afsnittene varer mellem 6-30 minutter, så det er en nem måde at blive opdateret på viden. Der er mange forskellige værter på podcasten, og formatet virker lidt, som når du hører nyhederne, men den er stadig nede på jorden og i et hverdagssprog. Det er velproduceret og bærer præg af at være en journalistisk produktion, hvor værterne ikke er personligt i spil, men det er derimod historien eller gæsten, som de interviewer, der er i centrum.

 

Financial Feminist Artwork

Financial feminist – her first 100k

I en alder af 25 år sparede Tori Dunlap 100.000 dollars op og sagde sit job op for at kæmpe for kvinders økonomiske ligestilling. Hendes mission med podcasten er at guide kvinder til, hvordan vi kan tjene mere, bruge mindre og føle os finansielt selvsikre i en verden, som er styret af hvide, rige mænd.

Der er både afsnit, hvor Tori Dunlap selv fortæller og andre afsnit, hvor hun har inviteret gæster i studiet til at tale om et bestemt emne. Hun er meget nede på jorden og taler lige ud af posen med et meget direkte sprog, men det er forfriskende, når det kommer til finansstof. Det er en smule amerikaniseret (som jo nok er svært at undgå med en podcast fra USA), og introerne kan være virkelig lange speed-snakkende reklamer, men uden tvivl interessante emner, hvis du gerne vil vide mere om økonomisk ligestilling.

 

Ny told på kinesiske elbiler kan ramme danske svinebønder

Læs også: Ny told på kinesiske elbiler kan ramme danske svinebønder