Indsigt

Kvinder stresser mere over penge end mænd

Kvinder stresser mere over penge end mænd
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 19. januar 2024

Ifølge en undersøgelse fra Fidelity Investment 2023 er stress det ord, som flest kvinder bruger til at beskrive, hvordan de har det med deres penge. For mænd er det mest brugte ord til at beskrive deres penge “håbefuld”.

“Jeg tror, at kvinder ofte stresser mere over penge, fordi de ofte også er familiens projektleder og dermed ansvarlige for at få husholdningsøkonomien til at gå op og sørge for, at der nu er nok penge til mad, nyt tøj til børnene osv. Samtidig tjener kvinder i gennemsnit også mindre end mænd, og derfor kan det være en stressfaktor, at få det hele til at løbe rundt,” siger Økonomistas redaktør Mille Skjold Madsen. 

Ifølge undersøgelsen så bekymrer kvinder sig især om stigenede inflation, og om de nu har sparet nok op til uforudsete udgifter. 

TIP: Vil du gerne stresse mindre over dine penge? Kom til live-talk tirsdag d. 30. januar, hvor vi sætter fokus på økonomiske mål i 2024. 

Undersøgelsen viser også, at mænd føler sig mere selvsikre, når det kommer til penge end kvinder. For mens 35 % af mænd føler sig selvsikre omkring deres penge, gælder det samme kun for 25 % af kvinderne. Her viser tidligere undersøgelser også, at det især er manglende viden og erfaring med at tale om penge som gør, at kvinder føler sig mindre selvsikre, når det kommer til deres økonomi. 

“Du kan også søge viden, deltage i et webinar, læse bøger, men det kan også give rigtig meget værdi at mere at tale mere med din omgangskreds om penge. Både for at gøre det mere naturligt at bringe pengeemner op, men også for at blive klogere på, hvad andre gør. Er der flere voksne i din husstand, så kan du også overveje at fortælle din partner, hvad der stresser dig omkring penge og se på, om du kan give noget af ansvaret videre eller I kan løse det sammen,” siger Mille Skjold Madsen. 

Ny told på kinesiske elbiler kan ramme danske svinebønder

Læs også: Ny told på kinesiske elbiler kan ramme danske svinebønder