Investering

Q&A om investering med Aktiemor / Line Maria Kühlwein Skov

Q&A om investering med Aktiemor / Line Maria Kühlwein Skov
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 3. juni 2024

Line Maria Kühlwein Skov driver til dagligt virksomheden Aktiemor, hvor hun formidler investering til kvinder. Hun vil gerne gøre investering mere jordnært og hjælpe kvinder med at komme i gang, så de ikke går glip af nogle økonomiske muligheder her i livet. Det gør hun via hendes Instagram-profil @aktiemor.dk, hjemmesiden aktiemor.dk, foredrag, investeringssaloner og 1:1 sparringssessions.

 

Hvornår startede du med at investere?

Jeg begyndte at investere for seks år siden, mens jeg var på barsel med vores mellemste søn. TV-serier blev derfor erstattet af podcasts om investering til alle de mange gåture. 

 

Hvorfor startede du med at investere? 

Jeg ville sige mit arbejde op efter endt barsel, og blev derfor motiveret til at investere min opsparing. På den måde kunne jeg forsvare min opsigelse, fordi jeg tog styringen over den del af min økonomi. Tanken om at få mine penge til at arbejde for mig var virkelig motiverende.

 

Har du i dag et bestemt mål med din investering? (Beløb, hvad det skal bruges på etc.) 

Mine investeringer er tidsubestemte, forstået på den måde, at de ikke har et konkret formål. Lige nu bruger jeg mine investeringer som sikkerhedsnet, for at kunne udleve drømmen om at gå selvstændig. 

 

Hvad er din investeringsstrategi?

Min strategi er at skulle bruge så lidt tid på mine investeringer som muligt. De skal bare arbejde for mig imens jeg lever mit liv. Derfor består størstedelen af min portefølje af fonde, der handles automatisk via en månedsopsparing, og derudover har jeg nogle store, stabile danske selskaber, hvor jeg tror på deres berettigelse langt ud i fremtiden, og derfor ikke kræver det store vedligehold. 

 

Hvis du havde 10.000 kr. nu her, hvad ville du så investere dem i? 

Med den portefølje, jeg allerede har, så ville jeg nok vælge to enkeltaktier. Lige for tiden har jeg et godt øje til NKT, som laver kabler og tapper ind i grøn omstilling. Derudover ville jeg nok også vælge en bank, der udbetaler udbytte.

 

Ville du gøre noget om på din investeringsrejse? 

Jeg ville gerne have været mere opmærksom på købs- og salgskurtage. Jeg brugte virkelig mange lærepenge ved at købe og sælge for meget i starten.

 

Hvad er dine bedste råd til dem, som gerne vil komme i gang? 

Skip idéen om, at du skal vide alt for at kunne investere, og sørg for at skabe et fundament af passive forvaltede fonde i din portefølje. Så er du virkelig godt rustet i nedgangstider.

 

Hvad kan der gøres for at fremme flere kvindelige investorer?

Vi skal starte med at ”tale investering ned på jorden”, så det er til at forstå. Det er ikke så svært som mange desværre tror, og det er OGSÅ en mulighed for os kvinder. Investering er lig med en masse muligheder i fremtiden, og kan på den måde være med til at realisere drømme, der ellers ikke var en mulighed. 

Pas på modeluner i investering

Læs også: Pas på modeluner i investering