Investering

Interessen for kryptovaluta stiger, men kvinderne halter bagefter

Interessen for kryptovaluta stiger, men kvinderne halter bagefter
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 22. juli 2024

Tre gange så mange mænd som kvinder investerer i kryptovaluta, viser ny undersøgelse.

 

Af Amanda Frisk

 

Danskerne investerer i kryptovaluta som aldrig før. Det viser en ny undersøgelse lavet af firmaerne EY og K33 Research.  10 procent af den voksne befolkning ejer i dag digital valuta, men mænd er tre gange mere tilbøjelig til at investere i kryptovaluta end kvinder. 

 

Vi har i undersøgelsen ikke specifikt spurgt om årsagerne til, at færre kvinder end mænd investerer i kryptovaluta, men vi ser tilsvarende tal for andre aktivklasser som fx aktier,” fortæller Mads Ribe, der er associate partner i EY Law, EY.

 

“Tallene er derfor ikke overraskende eller unikke for kryptovaluta. Vi ser dog flere initiativer for at øge andelen af kvindelige kryptoinvestorer i Norden, i tråd med den generelle forventning om øget adoption fremover.”

 

De yngre voksne investerer

 

På tværs af de fire nordiske lande ses den samme kønsmæssige fordeling af kryptoinvestorer. 

I Danmark er 60 procent af personerne, der ejer kryptovaluta, under 40 år. Samtidig er der dobbelt så mange i aldersgruppen 30 til 40 år, der investerer i kryptovaluta, som i aldersgruppen 18 til 29 år. 

Udviklingen i krypto-investeringer begyndte i 2019 og tog fart under corona. Rapporten forudser, at omkring 20 procent af den danske befolkning vil eje digital valuta indenfor de næste ti år. 

Rapporten er den første undersøgelse af sin slags, selvom lignende undersøgelser er lavet i Norge de seneste år.

Pas på modeluner i investering

Læs også: Pas på modeluner i investering