Indsigt

Hvordan Elon Musk fik præsidentvalget til at handle om, at Taylor Swift bør fødes hans 13. barn

Hvordan Elon Musk fik præsidentvalget til at handle om, at Taylor Swift bør fødes hans 13. barn
Amanda Frisk
Af Amanda Frisk 13. september 2024

Taylor Swift har erklæret sig som støtter af præsidentkandidat Kamala Harris, efter at AI-generede billeder spredte misinformation om, at hun støttede Donald Trump.

 

Af Amanda Frisk

 

Onsdag skete det, som Donald Trump har frygtet. I et Instagram-opslag erklærede Taylor Swift, at hun ville sætte sit kryds ved Kamala Harris, når amerikanerne går i valgboksene d. 4. november for at afgøre det amerikanske præsidentvalg.

“Jeg stemmer på Kamala Harris, fordi hun kæmper for rettigheder og sager, som, jeg tror, har brug for en kriger til at overvinde dem. Jeg mener, at hun er en rolig-håndet, talentfuld leder, og jeg tror på, at vi kan opnå meget mere i dette land, hvis vi bliver ledet af rolighed og ikke kaos.”

Udmeldingen har fået mange reaktioner – fra 10 mio. likes på Instagram til tilnærmelser fra Elon Musk på det sociale medie X.

 

Opslaget blev affødt af, at der i slutningen af august florerede AI-generede billeder af Taylor Swift og hendes fans, hvor det fremgik, at Taylor Swift støttede Donald Trump. Præsidentkandidaten har selv spredt de falske billeder, ved at dele dem på sociale medier med teksten: “Jeg accepterer”. 

“Det fik mig til at konkludere, at jeg er nødt til at være meget transparent omkring mine planer for dette præsidentvalg som vælger. Den bedste måde at bekæmpe misinformation er med sandheden,” skriver Taylor Swift i sit opslag. 

 

“Taylor Swift, barnløs kattedame”

 

Hun understreger, at alle skal træffe deres egne beslutninger, men at det er vigtigt, at amerikanerne stemmer. 

“Jeg har lavet min research, og jeg truffet mit valg. Du skal lave din research og træffe dit valg,” skriver Taylor Swift i opslaget.

Hun opfordrer særligt førstegangsvælgere til at registrere sig som vælgere, og i sin story på Instagram delte hun et link til vælgerregistrering. Opslaget blev afsluttet med teksten:

“Med kærlighed og håb, Taylor Swift, barnløs kattedame.” 

 

Signaturen er en reference til en kommentar fra Donald Trumps vicepræsident, JD Vance. I 2022 sagde han nemlig, at det demokratiske parti er ledet af “en gruppe barnløse kattedamer, der er ulykkelige over deres eget liv og de valg, de har truffet,” ifølge Variety.

 

Men referencen virker til at være gået hen over hovedet på verdens rigeste mand, Elon Musk. Han tog nemlig signaturen som en invitation, og han valgte at svare tilbage over det sociale medie X, som han ejer.

“Fint, Taylor … Du vinder … Jeg vil give dig et barn og beskytte dine katte med mit liv,” skrev Tesla og SpaceX stifteren, der har mere end 197 mio. følgere på X.

 

Modstandere kalder Musk creepy

 

Derefter dukkede modreaktioner op i kommentarsporet. Claudia Conway, som er datter af en af trumps tidligere kampagne managere og tidligere konsulent i hans administration Kellyanne Conway, skrev ifølge Variety: 

“Du er creepy. Punktum”

“Jeg er ked af det, men at den rigeste mand på planeten casual fortæller en kvinde, han ikke dater, at han vil putte en baby ind i hende, er så tåkrummende creepy, at jeg ikke ved, hvor jeg skal begynde,” skrev en pro-demokratisk datamatiker ved navn Armand Domalewski. 

 

Elon Musk har i forvejen mindst 12 børn med tre forskellige kvinder, og det sidste barn skulle være kommet til verden tidligere i år. Derudover er han midt i en strid om forældremyndighed med sin tidligere kæreste Grimes over deres tre børn. 

Men det virker til, at han ihærdigt forsøger at hæve antallet. Tidligere denne sommer skulle han ved flere lejligheder have spurgt en SpaceX ansat, om hun ville føde hans børn, ifølge Wall Street Journal. 

 

I juli erklærede rigmanden sig åbent som støtter af Donald Trump, og har ifølge Wall Street Journal sagt, at han vil give omkring 45 mio. dollars svarende til 305 mio. kr. til Donald Trumps kampagne om måneden. Trump har sagt, at han vil overveje at give Elon Musk en plads i sit kabinet, selvom Donald Trump derefter har meldt ud, at han ikke reelt agter at tilbyde Elon Musk stillingen.

 

Læs mere om Taylor Swifts indflydelse på præsidentvalget her.

Russisk-amerikansk kvinde idømt 12 års fængsel for donation på $51 til velgørenhedsorganisation

Læs også: Russisk-amerikansk kvinde idømt 12 års fængsel for donation på $51 til velgørenhedsorganisation