ArtiklerNu tjekker vi igen prisen på el
Med en stigning på cirka 300 pct. på få dage har danskernes interesse for elpriser ramt det højeste niveau siden energikrisen. Det viser besøgstal fra Andel Energis app og hjemmeside, hvor alle danskere frit kan følge elprisen time for time.
Det er blevet en folkesport at følge med i elprisernes udvikling henover døgnet. Kombineret med den sidste uges ekstraordinært høje elpriser over hele Europa, har det fået brugen af Andel Energis app og hjemmside til nærmest at eksplodere den seneste uge.
Normalt har Andel Energis app og hjemmeside hver dag mellem 50.000 og 100.000 besøgende, der går ind og tjekker de aktuelle elpriser. Men de tal er eksploderet den seneste uge. Onsdag steg antallet til over 220.000 besøgende på én dag. En stigning på cirka 300 % på få dage. Det er ubetinget det højeste antal besøgende siden energikrisen.
”Energikrisen har for alvor ændret danskernes syn på strøm. På rekordtid så vi et voldsomt boost på alle vores kanaler, hvor man kan følge elprisen time for time. Og selvom de gennemsnitlige elpriser heldigvis er faldet markant siden krisen, så er interessen for at følge elpriserne stadig på et meget højt niveau.” siger Birgitte Lenstrup Skøtt, der som direktør for Marketing & Digital i Andel Energi er ansvarlig for Andel Energi appen.
Højeste elpris nogensinde
I torsdags ramte elprisen det højeste niveau nogensinde. Gennemsnitsprisen over hele dagen var ganske vist lavere end under krisen. Men da elprisen toppede torsdag i timen mellem kl. 17 og 18 lå prisen hos de danske elselskaber på over 11 kr. inklussive moms, skatter og afgifter. En så høj pris per kWh er aldrig set før i Danmark.
”Det er heldigvis sjældent, at vi i Danmark bliver ramt af de her ekstreme udsving i elprisen. Det sker faktisk oftere, at elprisen går i nul eller ligefrem bliver negativ, når man ser bort fra skatter og afgifter. Men udsvingene gør, at mange danskere er engagerede i at følge elpriserne i vores app. Og når vi så oplever priser som i sidste uge, kan vi se, at interessen eksploderer og næsten rammer samme niveau som under energikrisen” siger Birgitte Skøtt Lenstrup.