ArtiklerLang fastelavnsbollesæson er godt nyt for bagerne
Vintermånederne kan typisk betyde lavere omsætning for bagerne, men måske ikke i år, hvor fastelavn først falder i marts.
Fastelavn falder i år usædvanligt sent, og det betyder, at bagerier over hele landet kan se frem til et ekstra langt salgsvindue for de populære fastelavnsboller. Med startskuddet til salget allerede ved årsskiftet og en slutdato så langt fremme som den 2. marts, er der lagt op til et rekordår for bagerbranchen.
Brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark melder om en lovende start på årets fastelavnsbollesalg, og forventningerne er høje.
“Hvis vi i år kan komme i nærheden af at sælge lige så mange fastelavnsboller om dagen, som vi har gjort de seneste år, så kommer vi til at sælge rekordmange. Ud fra den interesse, vi allerede kan se, så tror jeg alt andet lige, vi kommer til at se et markant større salg i år end tidligere,” siger John Jønsson, der er formand for brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark.
Den lange sæson giver bagerierne et ekstra økonomisk boost i de ellers rolige vintermåneder, hvor omsætningen typisk er lavere efter julesalget. Flere bagerkæder har allerede registreret en markant stigning i salget.
“Lige som de seneste år er efterspørgslen stor, så snart vi har fastelavnsboller på hylderne. I år har det indtil videre klart været de gammeldags med chokolade og creme, der sælger bedst,” siger Anette Drengsgaard, der er konditor hos KonditorBager i Bjerringbro.