Indsigt

Er du klar d. 12. november?

Sæt kryds i kalenderen ved tirsdag d. 12. november. For her kan 5,4 millioner borgere se deres forskudsopgørelse for næste år. 

Er du klar d. 12. november?
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen I dag kl. 09:01

Skattestyrelsen åbner nemlig denne dag for, at man kan se sin forskudsopgørelse og få et overblik over den forventede indkomst og skat for 2025.

Ifølge Ritzau opfordrer Skattestyrelsen til, at borgerne tjekker deres oplysninger for at sikre, at alt stemmer.

“Vil man som borger være sikker på at betale den korrekte skat, så vil jeg opfordre til, at man går ind på skat.dk og får tjekket sine tal igennem,” siger underdirektør i Skattestyrelsen Ulrick Junge.

Forskudsopgørelsen er et skøn over ens forventede indkomst og fradrag for det kommende år – i dette tilfælde for 2025.

Vær særlig opmærksom på ændringer

Hvis der er sket ændringer i din økonomi, som fx ændret løn, renteudgifter, ændringer i kørselsfradrag eller køb og salg af bolig, er det en god idé at rette forskudsopgørelsen. Det kan også gælde, hvis du har omlagt dit lån.

Selvom man kan justere forskudsopgørelsen løbende gennem hele 2025, er det vigtigt at gøre det i god tid for at undgå ubehagelige overraskelser som skattesmæk eller for små udbetalinger.

“Hvis man er bagudbetalt, som langt de fleste borgere er, skal man senest have rettet de her oplysninger medio januar, hvis det skal slå igennem på første lønseddel,” siger Ulrick Junge.

Køber du flybilletter gennem bookingportaler? Det er måske en dårlig ide, viser nye tal 

Læs også: Køber du flybilletter gennem bookingportaler? Det er måske en dårlig ide, viser nye tal