Indsigt

Studerende udvikler app, der skal sætte gang i Røde Kors’ genbrugssalg på nettet 

Et nyt samarbejde mellem studerende fra Københavns Erhvervsakademi (KEA) og Røde Kors har resulteret i en app, der skal lette arbejdet for Røde Kors’ genbrugswebshop.

Studerende udvikler app, der skal sætte gang i Røde Kors’ genbrugssalg på nettet 
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 21. oktober 2024

Danskerne elsker at handle genbrug, og nu skal det blive endnu nemmere. For Røde Kors genbrug kender man måske mest fra de fysiske butikker, men nu skal der også gang i deres salg gennem Røde Kors webshop. Det skal ske med en app, som bruger kunstig intelligens, der automatisk kan aflæse og registrere varer, hvilket gør det langt nemmere at få produkterne online.

Det skriver Ritzau.

Hidtil har hver eneste vare skulle tastes ind manuelt med kategori, størrelse, farve og mærke, men med den nye oppe, som er udviklet i samarbejde med studerende fra Københavns Erhvervsakademi KEA , kan systemet nu selv aflæse de informationer og straks lægge varen på webshoppen.

”Vores største udfordring har hidtil været, at det har været en langsommelig og besværlig proces. App’en gør det hele meget nemmere og vil sikre et markant større udbud i vores webshop,” siger Tina Donnerborg, chef for Røde Kors Genbrug.

Stor hjælp for frivillige

App’en forventes at give de frivillige en stor hjælp i arbejdet med at lægge varer op på webshoppen, hvor pengene fra salget går til nødhjælpsarbejde. Bjørn Borup, chef for digitalisering i Røde Kors, udtrykker stor glæde over samarbejdet:

”Det er fantastisk at kunne få lov til at trække på de dygtige studerende og få konkret glæde af deres idéer og nytænkning. Den digitale innovation har vi brug for i Røde Kors, hvor app’en her kommer til at gøre en positiv forskel, fordi den i sidste ende betyder, at vi kan fortsætte vores hjælpearbejde ude i verden og herhjemme.”

Køber du flybilletter gennem bookingportaler? Det er måske en dårlig ide, viser nye tal 

Læs også: Køber du flybilletter gennem bookingportaler? Det er måske en dårlig ide, viser nye tal