Indsigt

Tandforsikringer vinder frem i lønforhandlinger: Stigning i efterspørgsel på danske arbejdspladser

Ifølge Dansk Tandforsikring er der sket en markant stigning i salget af forsikringspolicer, hvilket understreger den voksende efterspørgsel.

Tandforsikringer vinder frem i lønforhandlinger: Stigning i efterspørgsel på danske arbejdspladser
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 19. oktober 2024

Tandforsikringer bliver i stigende grad en central del af lønforhandlingerne på danske arbejdspladser.

I første halvår af 2024 har Dansk Tandforsikring oplevet en fordobling i antallet af solgte forsikringspolicer sammenlignet med samme periode for fem år siden. Salget steg desuden med 32 procent i årets første seks måneder sammenlignet med andet halvår af 2023.

Denis Lewinsky, direktør for Dansk Tandforsikring, forklarer udviklingen med, at markedet for tandforsikringer er blevet mere modent.

Flere virksomheder ser nu værdien i at inkludere tandforsikringer som en del af deres medarbejderes lønpakker. Lewinsky sammenligner det med pensionsopsparinger og understreger, at tandforsikringer er blevet et strategisk element i mange virksomheders lønforhandlinger.

“Markedet for tandforsikringer er blevet mere modent, og virksomheder ser nu fordelene ved at inkludere dem i lønpakker – ligesom pensionsopsparinger. I første halvår, hvor lønforhandlinger typisk finder sted, ser vi en markant stigning i henvendelser fra virksomheder, der ønsker at inkludere tandforsikringer strategisk,” siger Denis Lewinsky. 

Forsikring kan reducere egenbetaling

Han peger på, at danskerne selv betaler op til 85 procent af deres tandlægeregninger, og at en forsikring kan reducere egenbetalingen ved dyre behandlinger såsom tandkroner og implantater.

Lewinsky tilføjer, at hvor Dansk Tandforsikring tidligere opsøgte virksomheder for at tilbyde deres forsikringer, er det nu i højere grad virksomhederne selv, der tager kontakt. HR-medarbejdere, CFO’er og tillidsrepræsentanter henvender sig i stigende grad for at inkludere tandforsikringer i lønpakkerne.

“Vi oplever også oftere nu end for få år siden, at en medarbejder eller medarbejdergruppe selv tager direkte kontakt til os i forbindelse med en lønforhandling,” slutter han.

Køber du flybilletter gennem bookingportaler? Det er måske en dårlig ide, viser nye tal 

Læs også: Køber du flybilletter gennem bookingportaler? Det er måske en dårlig ide, viser nye tal