Indsigt

KristenDemokraterne vil give gratis bind og tamponer til kvinder under 25 år eller under uddannelse

Kvinder skal ikke være økonomisk dårligere stillet, fordi de har brug for bind eller tamponer. Det mener KristenDemokraterne, som netop har stillet et nyt forslag, der skal imødekomme problemet.

KristenDemokraterne vil give gratis bind og tamponer til kvinder under 25 år eller under uddannelse
Formand for KristenDemokraterne, Jeppe Hedaa
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 19. oktober 2024

Er du kvinde under 25 år eller under uddannelse, så skal du have gratis bind og tamponer. Det mener KristenDemokraterne. 

“Det er ikke rimeligt, at halvdelen af vores unge og studerende starter med at være 10-15 % dårligere stillet økonomisk, blot fordi de har et særligt biologisk køn. Det er en købsdiskriminerende uretfærdighed, som vi skal have rettet op på,” siger formand for KristenDemokraterne, Jeppe Hedaa til Ritzau.

KristenDemokraterne peger på, at det netop skal være kvinder under 25 år eller under uddanelse, fordi unge og studerende kan have en presset økonomi, hvor udgifter på 100 til 150 kroner om måneden til hygiejneprodukter kan have stor betydning i budgettet. 

Derfor foreslår de, at kvinder skal kunne hente et gennemsnitligt forbrug af bind og tamponer på apoteket ved at vise deres sundhedskort. 

“Vi skal også tage fat på udfordringerne med den såkaldte ‘Pink Tax’, men det er en større opgave. Det handler ikke om millimeterdemokrati, men om at sikre kvinder reel ligestilling – også økonomisk,” siger Jeppe Hedaa.

Køber du flybilletter gennem bookingportaler? Det er måske en dårlig ide, viser nye tal 

Læs også: Køber du flybilletter gennem bookingportaler? Det er måske en dårlig ide, viser nye tal