Investering

Investorer er vilde med Trumps aktie op til præsidentvalget 

Der er ikke mange uger til det amerikanske præsidentvalg, og det kan også mærkes på aktiemarkedet, hvor Trumps sociale medievirksomhed pludselig oplever medvind fra investorerne.

Investorer er vilde med Trumps aktie op til præsidentvalget 
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 17. oktober 2024

Er det for sjov eller seriøst?

Det er der nok flere, som spørger sig om, ovenpå nyheden om, at den tidligere præsident Donald Trumps sociale medievirksomhed, Trump Media & Technology Group, den seneste tid har fået opmærksomhed på aktiemarkedet. 

Det skriver CNN Business.

Trump Media & Technology Group nåede ellers en rekordlav pris på $12,15 den 23. september. Et fald på hele 82 procent fra da den var på sin højeste kurs. 

Men nu er der altså sket noget. 

For de seneste tre uger er aktien steget med næsten 150 %. I sidste uge steg aktien alene med næsten 50%, og mandag steg den yderligere med 18%.

Der er ikke nyheder om stigning i omsætning eller nye produkter, som ellers normalt kan forklare høje afkast på aktiemarkedet, og mange har da også tidligere beskrevet Trump-aktien som lidt af en meme-aktie. 

En meme-aktie er en aktie, som ofte bliver populær gennem sociale medier og memes, men ikke fordi det nødvendigvis er en succesfuld virksomhed. Det er derfor ofte forbundet med stor risiko at investere i meme-aktier, fordi de kan stige og falde på kort tid.

Jay Ritter, finansprofessor ved University of Florida advarer også om, at Trump Media-aktien er stærkt overvurderet og kun lever i kraft af sin opmærksomhed som meme-aktie. 

“Til den nuværende aktiekurs på cirka $25 er aktien overvurderet med omkring 1.000%, hvilket antyder, at et fald på 90% sandsynligvis vil ske,” udtaler Jay Ritter til CNN Business. 

Det er dog ikke alle, der tager imod den anbefaling, for i sidste uge steg aktien alene med næsten 50%, og mandag steg den yderligere med 18%, og der er flere som investerer i troen på, at det kan blive en gylden billet, hvis altså Trump skulle gå hen og vinde præsidentvalget. Hvis ikke han vinder, ja så går den nok nærmere den anden vej. 

Det må tiden vise. 

LVMH-aktien falder efter svigtende luksussalg i Kina

Læs også: LVMH-aktien falder efter svigtende luksussalg i Kina