Personlig økonomi

Danskere blandt de mest aktive bankskiftere i EU

Hvert år skifter 4-4,5 procent af danskerne bank, hvilket gør Danmark til et af de mest aktive lande i EU på området.

Danskere blandt de mest aktive bankskiftere i EU
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 17. oktober 2024

En ny analyse fra Finans Danmark viser, at danske bankkunder er blandt de mest aktive i Europa, når det kommer til at skifte bank. 

Hvert år skifter 4-4,5 procent af danskerne bank, og det placerer Danmark i toppen over mest aktive bankskiftere i EU. 

På bolig- og realkreditområdet har 14 % af danske kunder skiftet bank i perioden 2017-2022, hvilket er markant højere end gennemsnittet på 11 % i EU. Samlet set placerer Danmark sig som nummer tre i Europa, kun overgået af Sverige og Italien. 

Det skriver Finans Danmark. 

”Tallene slår en tyk pæl igennem myten om danskerne som passive bankkunder. Tværtimod viser de, at vi er blandt de mest aktive i Europa, når det kommer til at finde en bank, der bedst matcher vores behov. Det underbygger, at der er en god konkurrence på det danske bankmarked – også når vi sammenligner med udlandet. Danske bankkunder er bevidste om deres muligheder og tøver ikke med at skifte bank, hvis de kan få bedre vilkår eller løsninger andre steder”, siger Ane Arnth Jensen, konstitueret administrerende direktør i Finans Danmark. 

Vi skifter bank ved køb af bolig 

Analysen viser også, at kunder især skifter bank i situationer, hvor deres behov ændrer sig, såsom ved køb af bolig. Her er andelen af bankskift næsten dobbelt så høj, og blandt førstegangskøbere er den tre gange så høj som gennemsnittet.

Derudover viser en ny undersøgelse fra Epinion, at selvom mange danskere er tilfredse med deres bank, har over 60 % alligevel undersøgt alternativer. Blandt dem har knap 60 % valgt at blive i deres nuværende bank.

“Selv om danskerne generelt er tilfredse med deres bank, viser undersøgelsen, at kunderne er kritiske og løbende holder øje med bankernes priser og vilkår. Det tegner et billede af et sundt konkurrencemarked,” siger Ane Arnth Jensen.

Tidligere bankrådgiver: Sådan forhandler du lån i banken

Læs også: Tidligere bankrådgiver: Sådan forhandler du lån i banken

Personlig økonomi

Se flere artikler