Bolig

Købelysten er tilbage på boligmarkedet 

September måned bød på øget aktivitet på boligmarkedet, hvor salget af villaer og rækkehuse steg markant sammenlignet med måneden før. Især én region skilte sig ud med en betydelig vækst i antallet af handler.

Købelysten er tilbage på boligmarkedet 
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 16. oktober 2024

Efter en stille sommerperiode på boligmarkedet er købernes appetit nu vendt tilbage. Der blev nemlig solgt 8 procent flere villaer og rækkehus på landsplan i september måned, hvis man sammenligner med måneden før. Stigningen er en positiv pil opad efter et par sommermåneder med stille aktivitet på boligmarkedet. 

“Vi ser en generel stigning i antallet af handler på tværs af alle regioner i september. Det er en måned, hvor der normalt ikke er et fast mønster, men i år er trenden opadgående, på trods af stigende huspriser i samme periode,” udtaler Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Disse to regioner oplevede flest salg 

Der var dog en region, hvor lysten til at købe en bolig var størst i september måned. I region Sjælland var der en stigning på hele 15,5 procent i salget af villaer og rækkehuse i forhold til august, hvilket svarer til 124 flere handler.

Også i Region Syddanmark var der stor aktivitet, med en stigning på 11,7 procent i samme periode.

“Det har været en god måned for sælgere i både Region Sjælland og Syddanmark, hvor vi ikke blot ser flere handler og højere priser, men også mindre prisnedslag,” siger Birgit Daetz.

Der bliver givet mindre rabat til huskøbere – undtagen i en region

Læs også: Der bliver givet mindre rabat til huskøbere – undtagen i en region