Personlig økonomi

Det skal du altid gøre, når du ser et tilbud på nettet 

Det er nemt at blive fristet af gode tilbud, når du handler online, men før du lægger varer i kurven og trykker ‘køb’, er det vigtigt at være opmærksom på, at nogle butikker kan sætte deres førpriser kunstigt højt. Dette gør, at deres rabatter ser langt mere attraktive ud, end de reelt er.

Det skal du altid gøre, når du ser et tilbud på nettet 
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 15. oktober 2024

Jeg oplevede det selv for nylig, da jeg ville købe et LEGO-blomster samlesæt til min datter, som hun havde ønsket sig til sin fødselsdag. På den webshop, jeg kiggede på, stod der: Førpris 449,95 kr. Nu: 337,46 kr.

Ved første øjekast virkede det som om, jeg virkelig gjorde en god handel. Men da jeg besluttede mig for at tjekke prishistorikken via PriceRunner, ændrede billedet sig. 

Det viste sig nemlig, at førprisen på 449,95 kr. var markant højere end gennemsnitsprisen på det samme LEGO-sæt hos andre onlineforhandlere.

Faktisk kunne jeg have købt sættet for blot 275 kr. i en anden webshop, og gennemsnitsprisen de seneste tre måneder havde ligget på omkring 271 kr. hos de billigste forhandlere. 

Samtidig lå gennemsnitsprisen i den butik, der tilbød de 25 % rabat, konsekvent på ca. 450 kr. over samme periode. Det viste tydeligt, at rabatten ikke gav mig nogen reel besparelse – jeg ville faktisk have betalt mindre ved at købe det i en anden butik til deres normale pris.

Mange webshops justerer deres priser ofte, hvilket gør det svært som forbruger at få en fornemmelse af, hvad der egentlig er en god handel. Heldigvis er der nogle metoder, du kan bruge til at sikre, at du rent faktisk sparer penge, når du finder et godt tilbud. 

Det skal du gøre, når du ser et tilbud på nettet: 

  1. Sammenlign priser på tværs af webshops med tjenester som PriceRunner for at få et realistisk billede af prisniveauet.
  2. Tjek prishistorikken for at se, om førprisen for nylig er blevet hævet kort før tilbuddet – et tegn på, at rabatten ikke er ægte.
  3. Vurder tilbud i forhold til gennemsnitspriser hos andre forhandlere og lad dig ikke forblænde af en høj procentvis rabat.
  4. Hold ekstra øje i store udsalgsperioder som Black Friday og januarudsalg, hvor der ofte er mange tilbud. 

Ved at følge disse simple trin og bruge prishistorik-værktøjer kan du undgå at falde for falske rabatter og sikre, at du virkelig får en god handel, næste gang du ser et tilbud på nettet.

Billige priser over grænsen får os til at købe mere slik, tobak og alkohol

Læs også: Billige priser over grænsen får os til at købe mere slik, tobak og alkohol

Personlig økonomi

Se flere artikler