Personlig økonomi

Over halvdelen af danske bilejere kan ikke undvære bilen

En ny undersøgelse viser, at 52 procent af danske bilejere er afhængige af deres bil og 13 procent siger, at bilen er vigtigere end mobiltelefonen.

Over halvdelen af danske bilejere kan ikke undvære bilen
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 14. oktober 2024

Undersøgelsen, som YouGov har udført for Santander blandt bilejere i Norden, afslører, at mere end halvdelen af danske bilejere i høj eller meget høj grad er afhængige af deres bil. Det skriver Ritzau.

Afhængigheden er større blandt kvinder end mænd, og det er særligt bilejere i alderen 50-59 år, der er mest afhængige. Geografisk set er afhængigheden størst blandt bilejere på Sjælland, mens den er lavest i hovedstadsområdet.

For 33 procent af bilejerne er muligheden for at komme til og fra arbejde den primære årsag til at eje en bil.

“Det vigtigste for bilejere i Danmark er at kunne bruge bilen til at komme til og fra arbejde. Den næstvigtigste årsag til at have en bil er friheden til at rejse og komme rundt. Og det tredje vigtigste, er at kunne bruge bilen til aktiviteter og besøge familie og venner, viser undersøgelsen. Det fortæller os, at bilen ikke bare er en nødvendighed, den betyder frihed og er en facilitator for at leve det liv, man ønsker,” siger kommerciel direktør i Santander, Bo Jakobsen til Ritzau. 

Når danskerne overvejer at købe en ny bil, vægter de først og fremmest sikkerhed og pris. Herefter kommer størrelse, miljøvenlighed, design og mærke. 

Danskerne er vilde med at lease biler

Læs også: Danskerne er vilde med at lease biler

Personlig økonomi

Se flere artikler