Mode

Annemette Voss: Mine tips til en lækker budgetvenlig garderobe

Annemette Voss: Mine tips til en lækker budgetvenlig garderobe
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 2. oktober 2023

Man kan godt have en lækker garderobe uden at gå på kompromis med sit budget. Især hvis man spørger tidligere bagedyst-vinder, forfatter og influent Annemette Voss. Hendes garderobe er et miks af genbrugsfund og dyre mærker købt på tilbud, for hun nægter at tømme bankkontoen for at se godt ud. Få hendes tricks her. 

Af Mille Skjold Madsen 

Annemette Voss er en af de kendte ansigter, der hver dag deler ud af sit liv på de sociale medier, og hvis man har været forbi hendes Instagram-profil, så er man ikke i tvivl om, at hendes garderobe er fyldt med flotte, farverige stykker tøj. Det er nemt at få indtrykket af, at influenter som Annemette Voss bare får en masse gratis tøj tilsendt og hver måned bruger tusindvis af kroner på tøj, men det er ikke tilfældet. 

“Mange tror, at fordi man er influent, så får man en masse sponsoreret tøj, men det gør jeg altså ikke, og jeg er også ret bevidst om ikke at lave for meget reklame for tøj. Jeg har en ok indtægt, men ligesom andre skal jeg også tænke over, hvordan jeg bruger mine penge,” fortæller Annemette Voss, som især køber second hand tøj. 

 

Second hand er vejen frem 

Annemette Voss fik for alvor øjnene op for second hand, da hun i 20’erne handlede meget på onlineplatformen Trendsales, og i dag er garderoben stadig fyldt med second hand tøj. 

“Second hand er genialt, fordi det er billigt, budgetvenligt og klimavenligt. Og så har jeg også mulighed for at skifte mere ud i min garderobe, fordi jeg kan købe og sælge second hand tøj hele tiden for langt mindre end, hvad det vil koste mig at gå i en butik,” siger Annemette Voss, som har et godt råd, hvis andre også gerne vil i gang med at købe mere brugt. 

“Loppemarkeder er rigtig gode til at komme i gang. Her kan man ofte finde stande, hvor folk bare gerne vil af med deres tøj, så der har jeg gjort nogle virkelig gode kup, og så kan jeg også finde på at købe mere i samme stand, hvis de har en tøjsmag, der appellerer til mig.”

Man skal dog ikke kun lade sig friste af prisen men derimod købe med hjertet, så man også får brugt tøjet, når man kommer hjem. Derfor benytter Annemette Voss sig også af second hand shops i lokalområdet, der sælger nogle af de dyrere mærker second hand. 

“Når jeg køber lidt dyrere second hand, så er det ofte også lækre mærker i en holdbar kvalitet, som jeg kan sælge videre igen bagefter – og så er det stadig langt under normalprisen, end hvis jeg gik ind i en butik og købte fra ny.”

 

Sparer op til tøjkøb

Det hænder dog også, at Annemette Voss køber nyt tøj, men så er det noget, hun planlægger og sparer op til på en konto.

“Når jeg har sparet op gennem længere tid, så betyder det også, at jeg kan slå til, når der er et rigtig godt tilbud, udsalg eller et lagersalg,” siger Annemette Voss. 

Eksempel:

Jeg kunne gå i H&M og købe et par bukser til fuld pris, der koster 300 kr. Dem ville jeg, – med lidt held – kunne sælge på et loppemarked 6 måneder senere for 50 kr. Så har bukserne kostet mig 250 kr. 

Jeg kunne også gøre noget andet.

Jeg kunne gå i Charlottenlunds lækreste tøjbutik (og dyreste!) og købe et par Isabel Marant bukser, der har kostet 2050 kr til 70% rabat. Så koster de 615,- Dem bruger jeg så i et halvt års tid, hvorefter jeg sælger dem på loppemarked for 300 kr. Ergo; de har kostet mig 315 kr.

Jeg vælger den sidste mulighed. Det er sådan, jeg får råd til alt mit virkeligt dyre tøj – fordi jeg prioriterer at handle tøj, der er på tilbud, og jeg er meget bevidst omkring, hvorvidt det vil kunne sælges videre på senere tidspunkt.

 

Sælge ud før man køber nyt 

Selvom der ofte bliver skiftet ud i Annemette Voss garderobe, så laver hun aldrig fejlkøb, og det skyldes især, at alle  mønstre, farver og snit er velkomne. Annemette Voss guideline til at gøre de rigtige køb er at mærke efter, om man kan lide tøjet, og om det kan sælges igen på et andet tidspunkt. 

“Jeg elsker tøj, og jeg elsker at prøve forskellige ting af, men jeg er også meget bevidst om, at det ikke skal blive en stor udgift for mig. Derfor har jeg også et princip om, at jeg skal sælge ud, før jeg køber nyt.” 

AnnemetteVoss4

Annemette Voss 7 tøj-principper: 

1) Jeg handler 95% af tiden på udsalg – og mindst på -50% – helst -70% rabat. 

2) Jeg passer virkelig godt på mit tøj. Det er faktisk ret vigtigt, hvis man gerne vil kunne sælge det videre på et senere tidspunkt. Så jeg vasker, stryger og folder mit tøj ordentligt, og jeg nyder at åbne mit skab hver morgen og finde et outfit frem.

3) What goes in must go out. Ment sådan, at hvis jeg køber ét stykke tøj, så skal (og jeg mener SKAL) jeg fjerne et stykke tøj fra mit klædeskab. På den måde sikrer jeg mig god udskiftning, og så er det altid noget ‘gammelt’, jeg kan sælge, når jeg har fyldt skabet op med nye ting og sager. Det gælder også lagkagefade, børnetøj etc.

4) Jeg handler tøj på loppemarkeder. Og her finder jeg alle mulige fede items, som jeg bruger bagefter. For mig behøver et loppemarked ikke være et sted, hvor alt koster 10-20-50 kr. Jeg kan sagtens finde på at stå og både købe og sælge tøj til 2-300 kr. pr. del.

5) Jeg shopper igennem, når der er lagersalg, og jeg har som regel sparet op, så jeg kan bruge 5-6000 kr på ét lagersalg. Tøjet kan jeg igen sælge videre på et senere tidspunkt. 

6) Jeg bruger gerne rabatkoder og den slags tilbud på webshops. Hvis jeg alligevel lige er faldet over noget på en webshop, så googler jeg altid lige – inden jeg trykker “køb” – om der er en blogger, der har delt en rabatkode på samme tidspunkt. Det er der som regel. Og så sparer jeg lige 10-30% på at gøre sådan.

7) Jeg har kun mit tøj i 6-12 måneder. Det er sjældent, at jeg beholder mit tøj meget længere end et års tid. Og det er ligegyldigt, om det er nyt eller brugt tøj, det handler egentlig om, at det er nemmere at skille sig af med tøj, når det ikke er totalt slidt. Så jeg bruger det, nyder det, elsker det, – og så skal det have et nyt hjem, mens det stadig har en værdi og kan sælges for et fornuftigt beløb.

 

Undgå fejlkøb – for din egen og klimaets skyld

Læs også: Undgå fejlkøb – for din egen og klimaets skyld