Personlig økonomi

Brevkassen: Min svigermor har tilbudt at låne os penge til boligen, så vi kan spare renterne på et dyrt banklån – men skal vi takke ja?

Brevkassen: Min svigermor har tilbudt at låne os penge til boligen, så vi kan spare renterne på et dyrt banklån – men skal vi takke ja?
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 1. marts 2024

Går du rundt med et økonomisk spørgsmål, som du mangler svar på? Måske vil du gerne have et godt råd til dit boliglån, investering, budget, lønforhandling eller måske savner du gode argumenter til samtalen om økonomisk ligestilling i frokostpausen? Så kan vores eksperter måske hjælpe dig.

Stil dit spørgsmål anonymt her, så kan det være, at det er dit spørgsmål, vi bringer næste gang.

 

Spørgsmål: 

Vi har et banklån på huset. Min svigermor har tilbudt os at låne sådan, at vi kan udbetale banklånet og dermed tilbagebetale hende rentefrit. Vi sparer 240.000 kr. i renter, men hvad er faldgruberne ved det? 

Mvh mig 

 

Svar: 

Kære dig! 

Det lyder virkelig skønt, at din svigermor har lyst til at hjælpe jer med et lån uden rente, sikke en gave at kunne spare 240.000 kr. på denne måde. 

 

Rent juridisk skal I sørge for, at papirarbejdet er på plads i form af et familielån eller lignende, så der ikke er tvivl om vilkårene. Det er især vigtigt, hvis din svigermor har flere børn, så der ikke kan blive problemer med arv. 

 

Derudover skal I være realistiske med, hvor mange I kan betale hende hver måned, så I kan overholde jeres aftale. Det oplagte er selvfølgelig at fortsætte med den ydelse, I har på jeres banklån i dag. Og det er egentlig også her, at der kan ligge en lidt mere skjult faldgrube, nemlig at skylde penge til sin familie. 

 

Det skaber nemlig en form for afhængighed mellem jer og din svigermor på det følelsesmæssige plan. Så længe I overholder jeres aftale om tilbagebetaling, burde der ingen problemer være, men afhængigheden kan komme på andre måder, som hvis hun derefter forventer mere hjælp fra jer. Eller følelsen af, at I skal nedjustere, hvor mange penge I bruger på andre ting, fordi I så kunne betale lånet af hurtigere. 

 

Jeg anbefaler, at I får talt vilkårene godt igennem, så alle ved hvad der forventes og kan stå inde for, at det bliver overholdt. 

 

Mvh Lotte Bidstrup, pengecoach og tidligere bankrådgiver

F6C2EA4B AA86 4699 82F9 6B6CC81C9BA3 4 5005 c

Det skal du altid gøre, når du ser et tilbud på nettet 

Læs også: Det skal du altid gøre, når du ser et tilbud på nettet 

Personlig økonomi

Se flere artikler