Mest læste

3 eksperter: Det skal vi bruge børnepengene på

3 eksperter: Det skal vi bruge børnepengene på
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 18. april 2024

I dag bliver børnepengene udbetalt, og vi har spurgt tre økonomiske eksperter, hvordan de bruger børnepengene i deres familie. 

Af Mille Skjold Madsen 

 

Anne Juel Jørgensen

Børne- og ungechef i Danske Bank

DSCF9296 scaled e1713475640177

Hvad gør du, når børnepengene går ind på kontoen? 

Jeg overflytter dem altid til familiens budgetkonto. Og så har mine børn fået dem udbetalt som lommepenge med en overførsel en gang om måneden.

 

Har du et godt råd til andre forældre omkring børnepenge? 

Det er forskelligt fra familie til familie, hvad der giver mening. Derfor er det en god idé at tænke over, hvad pengene skal gå til, så de ikke bare forsvinder, men bliver brugt på noget man sætter pris på – eller har brug for, nu hvor vejret skifter, og børnene er vokset.

 

Lotte Bidstrup

Pengecoach

Skaermbillede 2024 04 18 kl. 23.24.51 e1713475776556

Hvad gør du, når børnepengene går ind på kontoen? 

Vi har to piger på 5 og 7 år. Faktisk lige siden fødslen af den ældste har vi haft en automatisk overførsel af børnepengene til en særskilt forbrugskonto. Denne konto bruger vi løbende fra, når pigerne mangler noget. Vi indsætter også penge på kontoen, hvis vi har solgt nogle af deres ting. Det giver et super godt overblik med en separat konto, som kun er til pigernes behov, så vi ved at der altid er penge til dem. 

 

Ud af disse penge får de henholdsvis 50 kr. og 100 kr. om måneden som lommepenge. Indtil videre er rammen, at 50% er til opsparing til større ting senere hen og 50% må de fuldstændig selv bestemme over. 

 

Har du et godt råd til andre forældre omkring børnepenge? 

Brug gerne nogle af pengene til at lære dine børn at håndtere penge. Ved mindre børn kan du give lidt lommepenge, som de må bruge som de vil og lære af deres “fejlkøb.” 

Til de lidt større børn kan du give dem et beløb til tøjindkøb, telefonregning, sportskontingent, investering i det små osv. som de får ansvaret for at håndtere. Ligesom du selv kender det, så skal vores børn også begå deres egne fejl og lære af dem. 

Så vær tålmodig, nysgerrig og guide dem kærligt til at de får en god forståelse for økonomi og et sundt forhold til hvad penges værdi er.

 

Rikke Holmslykke Aagaard

Forfatter og indehaver af De Simple Penge

Skaermbillede 2024 04 18 kl. 23.25.09

Hvad gør du, når børnepengene går ind på kontoen? 

Ikke noget. Hos os er børnepengene bare en del af den almindelige husholdningsøkonomi. De bliver stående på nemkontoen, som er den, vi bruger til alt almindeligt forbrug. Nogle gange vil jeg måske overføre lidt ekstra til opsparingen i slutningen af en måned, hvor der er kommet børnepenge. Men det er mest tilfældigt og det er ikke til en opsparing specifikt til børnenes ting.

 

Har du et godt råd til andre forældre omkring børnepenge? 

Jeg synes hver familie skal gøre med dem, som de synes bedst. Jeg kan godt forstå, at nogen har behov for at sætte pengene på en decideret forbrugskonto til børnene, især hvis pengene er lidt små. Dog synes jeg ikke, at pengene skal gå til børnene. Alting flyder jo sammen i en familie alligevel, og der bliver brugt masser af penge på børnene, som ikke kommer fra børnepengene. Jeg har nogle gange mødt nogen, som havde dårlig samvittighed over, at de brugte pengene til almindelig husholdning. Det synes jeg bestemt ikke, man bør have.

En hjemmegående forælder er en kvinde. En CEO er en mand. Kunstig intelligens opretholder negative kønsstereotyper

Læs også: En hjemmegående forælder er en kvinde. En CEO er en mand. Kunstig intelligens opretholder negative kønsstereotyper