Personlig økonomi

Sundhedsforsikringer frigør ressourcer i de offentlige

Sundhedsforsikringer frigør ressourcer i de offentlige
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 12. juni 2024

I dag er næsten 2,7 millioner danskere dækket af en privat sundhedsforsikring, det viser tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension. Til sammenligning havde under 300.000 danskere en privat sundhedsforsikring i 2003. Flere danskere får tilbudt en privat sundhedsforsikring gennem deres arbejdsplads, men det er også muligt at købe en selv. En sundhedsforsikring giver ofte adgang til behandling hurtigere og dækker typisk undersøgelser og behandling af sygdom, skade og lidelse, hvor man vurderer, at en behandling kan kurere eller bedre sygdom/skaden/lidelsen væsentligt. 

 

Og nu har sundhedsstrukturkommissionen i sine anbefalinger til fremtidens organisering af vores sundhedsvæsen lavet analyser om brugen af sundhedsforsikringer og deres påvirkning af det offentlige sundhedsvæsen. Forsikringerne frigør ressourcer i sundhedsvæsenet, lyder en af konklusionerne. Forsikring og pension kalder rapporten en vigtig mytedræber.

 

“Kommissionens analyser peger på, at sundhedsforsikringerne- og ordningerne, som omfatter 2,7 millioner danskere, er med til at frigøre ressourcer på de danske sygehuse. Det er en vigtig mytedræber, som bør bane vejen for et bedre og stærkere samspil mellem det offentlige sundhedsvæsen og de private supplementer,” siger direktør Thomas Brenøe fra F&P – brancheforeningen for forsikrings- og pensionsbranchen i en pressemeddelelse til Økonomista.

 

Kommissionen peger bl.a. på, at borgere med en sundhedsforsikring over en bred kam anvender sygehusene 10 % mindre end andre. Desuden skriver kommissionen, at der ikke er tegn på, at brugen af sundhedsforsikringer i væsentligt omfang trækker ressourcer ud af det offentlige sundhedsvæsen.

 

“Kommissionen anbefaler desuden mere dialog og samarbejde mellem det offentlige og forsikringsselskaberne om brugen af sundhedsforsikringerne. Det er noget, som vores branche længe har efterspurgt,” fortæller Thomas Brenøe.

FAKTA

Flere danskere får tilbudt en privat sundhedsforsikring gennem deres arbejdsplads, men det er også muligt at købe en selv. En sundhedsforsikring giver ofte adgang til behandling hurtigere og dækker typisk undersøgelser og behandling af sygdom, skade og lidelse, hvor man vurderer, at en behandling kan kurere eller bedre sygdom/skaden/lidelsen væsentligt. 

Det skal du altid gøre, når du ser et tilbud på nettet 

Læs også: Det skal du altid gøre, når du ser et tilbud på nettet 

Personlig økonomi

Se flere artikler