Personlig økonomi

Kvinder prioriterer deres tandsundhed højere end mænd

Kvinder prioriterer deres tandsundhed højere end mænd
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 26. juni 2024

Nye tal viser, at kvinder går mere til tandlægen end mænd, og flere kvinder har en privat tandforsikring. Det betyder, at de sparer penge på tandpleje i det lange løb, mener eksperten.

 

Af Amanda Frisk

 

Det er nok de færreste, der nyder en tur i tandlægestolen, men kvinder har en større tendens til at tage til tandlægen alligevel. Det skriver Dansk Tandforsikring i en pressemeddelelse. 

 

En opgørelser lavet af Danmarks Statistik viser, at 54 procent af tandlægernes klienter i 2023 var kvinder. Samtidig er 58 procent af de tandforsikrede privatkunder også kvinder. 

 

“Danskerne betaler i udgangspunkt 85 procent af en tandbehandling selv, og kvinderne sparer generelt større udgifter på den lange bane ved at få foretaget regelmæssige tandlægetjek, siger Kjeld Møller Peder i pressemeddelelsen.

 

Stor stigning i tandforsikringer

Han er professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet. Den samme tendens gør sig gældende i lægernes venteværelser, hvor kvinder også er overrepræsenteret. 

 

“Det, der ofte driver kvinder til at værne om tandsundheden, er, at de generelt går mere op i deres sundhed og helbred end mænd. Og de vægter også den kosmetiske værdi ved et hvidt tandsæt højere,” siger professoren. 

 

Kvindernes højere tendens til at have en tandforsikring bevirker, at de oftere tager til tandlægen, mener administrerende direktør i Dansk Tandforsikring, Denis Lewinsky. 

 

Virksomheden oplever en generel stigning i danskere, der forsikrer deres tænder. De sidste 4 år er antallet af danskere, der har en tandforsikring steget med 85 procent.

 

“Overordnet set er der kommet et øget fokus på sundheden og helbredet. Det indgår som et led i det generelt øgede helbredsfokus i Danmark, at flere vælger at tegne en tandforsikring,” vurderer Denis Lewinsky.

 

Det skal du altid gøre, når du ser et tilbud på nettet 

Læs også: Det skal du altid gøre, når du ser et tilbud på nettet 

Personlig økonomi

Se flere artikler