Bolig

Redaktøren: Sådan sparede jeg 6.400 kr. i weekenden

Redaktøren: Sådan sparede jeg 6.400 kr. i weekenden
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 14. august 2024

Jeg har været på genbrugsjagt i weekenden, og der er mange penge at spare, hvis du kender til disse gode råd. 


Af Mille Skjold Madsen

 

Kender du det, når man kommer hjem efter sommerferien og får lyst til at lave lidt om? Ja? Sådan har jeg det også. Vi har haft nogle projekter i huset, som har ligget og skulet til os med dårlig samvittighed. Så nu er vi altså gået i gang. Et af dem er at indrette et værelse herhjemme med møbler. 

 

Jeg lavede derfor en oversigt over, hvilke møbler der skulle bruges og så kiggede jeg ellers på mit foretrukne møbelvarehus: Nemlig Facebook Marketplace. 

 

At finde gode genbrugsmøbler kan kræve tid og energi, men motivationen for mig er, at de sparede penge giver luft i budgettet til at prioritere pengene på det, som vi synes er allersjovest: Nemlig ferie og oplevelser. Så det er min gulerod, når jeg scroller nettet igennem for gode genbrugsfund.

 

I sidste weekend fandt jeg en sovesofa, som kunne afhentes gratis. Den kostede 5.000 kr. fra ny 5.000 kr. og så fandt jeg også et tv-bord til 0 kr. som jeg ellers kunne købe i IKEA for 1.400 kr. 

 

I alt sparede jeg altså 6.400 kr. ved at handle brugt i stedet for at starte bilen op og tage i IKEA. Nu er der selvfølgelig forskel på at købe nyt og brugt, vil du måske indskyde! Det er helt rigtigt. Det er ikke alt på Facebook Marketplace, som står lige så skarpt, som den dag det rullede ud fra lageret, men det er altså muligt at gøre nogle gode fund. 

 

Sovesofaen var i super flot stand. Vi fik den af et ældre ægtepar, der bare var glade for, at der kom nogen og hentede den, så de ikke skulle bakse med det. Selvfølgelig var den brugt, men stadig i rigtig pæn stand. TV-bordet havde almindelige brugsspor, som alligevel ville være kommet efter noget tid.  

 

Så med fare for at ødelægge mine egne muligheder for fremtidige genbrugsfund, så deler jeg mine gode råd og erfaringer her med dig, så du også kan finde gode genbrugsfund ligesom mig. 

 

Mine gode råd til genbrugskøb

 

  • Lav en liste over det du skal bruge. Vær gerne specifik for det gør det nemmere at lede, men tillad dig selv at kunne afvige lidt, hvis det er muligt. Jeg har fx ledt efter et skrivebord til min datters værelse i en bestemt størrelse og snævrede det ind til tre modeller fra IKEA, der passede i størrelsen. Jeg fandt efter lidt tid den ene af modellerne til 100 kr. i nærområdet. 

 

Er du ultraspecifik med, at det lige præcis skal være det skrivebord eller den type lænestol, som du gerne vil have, så tager det lidt længere tid at finde, end hvis du bare skal finde det billigste møbel i nærheden. Med min liste gemt i noter på min telefon går jeg flere gange om ugen målrettet på Facebook Marketplace og DBA for at finde dem. Fordelen er også, at når du hele tiden søger på specifikke ting, så viser Facebook Marketplace dig også mere af det samme, og så bliver det nemmere at finde det. 

 

  • Kig især på Facebook Marketplace og DBA lørdag og søndag formiddag. Det er ofte her folk rydder op i hjemmet og gerne vil af med deres ting i en fart. Du kan derfor gøre dig nogle rigtig gode handler eller få møblerne gratis, hvis du er hurtig. 

 

  • Du kan også sætte søgeagenter til, så du får en notifikation, hvis nogen lægger det op, som du leder efter. Her er det også vigtigt at være lidt kreativ med søgeord, for folk lægger ikke altid en udførlig beskrivelse op af mærke og model. Især ikke, hvis de vil af med det hurtigt og billigt – og de opslag vil vi jo gerne finde. Jeg har fx ledt efter specifikke Billy Ikea-egetræsreoler, men søgte både på reol, Ikea reol og Billy reol. 

 

  • Har møblerne skrammer eller brugsspor? Så kan du gøre en endnu bedre handel, hvis du alligevel skal lave dem om. Jeg skal fx male et sofabord til min datters værelse, så der kan jeg sagtens finde et som alligevel skal have lidt kærlighed, for ofte kan man få det gratis eller til meget få penge i stedet for et, som står som nyt. 

 

  • Til de små nipseting kigger jeg løbende i loppesupermarkeder, hvor der ofte er billigt boligtilbehør som vaser, skåle, bogstøtter, figurer etc. 

 

Jeg håber det kan give inspiration til at gå på jagt efter billige møbler. 

 

God jagt! 

 

Dobbelt så mange kvinder som mænd ved ikke, hvilket boliglån de har

Læs også: Dobbelt så mange kvinder som mænd ved ikke, hvilket boliglån de har