Artikler

Single kvinder skifter lige så ofte bank som single mænd. Men det ændrer sig, når de får en partner

Single kvinder skifter lige så ofte bank som single mænd. Men det ændrer sig, når de får en partner
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 16. august 2024

Ifølge tal fra Mybanker er der stort set lige så mange single kvinder, som single mænd, der bruger Mybankers platform. Det har ikke tidligere været tilfældet.

 

“Det går altså heldigvis den rigtige vej, og der er heller ingen grund til, at kvinder skulle interessere sig for mindre for privatøkonomien end mænd. Heller ikke kvinder i parforhold, for skulle de blive enlige på et tidspunkt, er det vigtigt, at de har styr på økonomien,” siger Jens Hjarsbech, cheføkonom i Mybanker. 

 

Til gengæld tyder det på, at kvinder stadig overlader de større økonomiske beslutninger til mænd, når de er i et parforhold. For ifølge tallene fra Mybanker er det kun hver tredje ansøgning, hvor kvinden i forholdet står for ansøgningen. Tager man de positive briller på, er det tal dog højere end i 2019, hvor det kun var hver femte ansøgning fra et par, hvor kvinden stod for at indsende den. 

 

“Vi kan se, at flere kvinder benytter vores platform til at finde det bedste banktilbud, og det kan være en indikation på, at de også dermed tager mere af ansvaret for de store beslutninger i parøkonomien,” fortalte Jens Hjarsbech i en tidligere artikel om emnet.

 

Skaermbillede 2024 08 16 kl. 15.05.48

Skaermbillede 2024 08 16 kl. 15.06.05

Skaermbillede 2024 08 16 kl. 15.06.19

(Graf: Mybanker)

 

Han mener især, at det stigende fokus på kvinder og økonomi i medierne, netværk, og kvindelige influencere har været en medvirkende årsag til ligestilling på området.  

“Vi kan i hvert fald se, at når kvindelige influencere fremhæver Mybanker, så kommer der også flere kvindelige ansøgere. Derfor er vi også glade for at samarbejde med dem, for det hjælper udviklingen på vej,” siger Jens Hjarsbech. 

Sommerbryllup i Løgumkloster

Læs også: Sommerbryllup i Løgumkloster