Bolig

En type sommerhuse er i høj kurs

Originale sommerhuse fra 1960’erne og 1970’erne er eftertragtede i Nordsjælland. Der er nemlig et specifikt byggemateriale, der får husenes værdi til at stige. 

En type sommerhuse er i høj kurs
Amanda Frisk
Af Amanda Frisk 16. september 2024

Træfacader, trægulve og træinteriør er efterspurgt af sommerhuskøberne i øjeblikket. 

Det kan mærkes i Nordsjælland, fortæller Home i en pressemeddelelse.

Det er særligt originale træsommerhuse fra 1960’erne og 1970’erne, der har stået helt urørt hen siden. 

”Det er et krav fra køberne, at sommerhuset står helt originalt. Det må ikke være delvist ombygget eller renoveret. Ikke mindst er det vigtigt, at køkkenet er det oprindelige,” fortæller ejendomsmægler Lars Bøgelund, der er indehaver af fire Home-butikker i Nordsjælland.

Populært ikke at renovere

De klassiske sommerhuse fra den tid er mellem 50 og 70 kvm og har et køkken-alrum med fyrretræsgulv. Der er som regel tre soveværelser og et badeværelse, som nogle gange har indbygget sauna. 

Der er en tendens til, at mange sommerhuskøbere prioriterer at holde sommerhusene i deres oprindelige stand. På den måde adskiller sommerhuse sig fra andre boligtyper, hvor der er et fokus på at modernisere, fortæller Lars Bøgelund. 

”I manges øjne er det et ’rigtigt sommerhus’, fordi de fremstår præcis, som de oprindeligt blev bygget,” forklarer Lars Bøgelund.

Det er også med til at forkorte salgstiden. De originale sommerhuse bliver nemlig solgt hurtigt. Det er særligt købere fra Københavnsområdet, der får efterspørgslen på træsommerhusene til at stige. 

Dobbelt så mange kvinder som mænd ved ikke, hvilket boliglån de har

Læs også: Dobbelt så mange kvinder som mænd ved ikke, hvilket boliglån de har