Bolig

Stikker feriebudgettet af? 6 skjulte pengefælder, der kan tømme pengepungen!

Når du planlægger din ferie, er det let at blive fokuseret på selve rejsens pris. Men husk på, at der ofte er en række udgifter, som kan være sværere at forudse, og som hurtigt kan løbe op. Her er nogle råd til at undgå de usynlige pengefælder, så du kan holde feriebudgettet under kontrol.

Stikker feriebudgettet af? 6 skjulte pengefælder, der kan tømme pengepungen!
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 5. april 2025

1. Spise ude hver dag

At spise på restaurant 1-3 gange om dagen for hele familien kan hurtigt blive dyrere end selve rejsen. Selv hvis I kun køber en cola og en pizza, vil det på sigt have en betydelig indvirkning på budgettet. Det er en god idé at overveje, om der er mulighed for at lave måltider selv eller spise et par gange hjemme i ferielejligheden for at spare penge.

Højt antal kvote 2-ansøgninger skaber boligmangel for studerende

Læs også: Højt antal kvote 2-ansøgninger skaber boligmangel for studerende

2. Snacks og små måltider

En is ved poolen koster måske kun 3 euro, men hvis I er en familie på fire, der spiser is hver dag i en uge, vil det hurtigt løbe op til 84 euro – altså cirka 630 kr. Det er ikke nødvendigvis forkert at nyde en is på ferien, men det er vigtigt at have disse små udgifter med i feriebudgettet. Husk også på, at andre snacks som slush-ice, chips og pomfritter hurtigt kan blive en del af feriens “hygge-budget”.

3. Køb i lufthavnen

Vi kender det alle sammen – du er tidligt i lufthavnen og har lidt tid til at slå ihjel før flyet går. Men pas på med ikke at overskride dit feriebudget, når du rammer tax-free butikken. Læg mærke til, om du køber ting, du egentlig ikke havde planlagt – for eksempel parfume på tilbud. Det kan være fristende, men det er vigtigt at tænke over de små, ekstra udgifter.

4. Køb af mad på vejen

Alt efter hvilken transportform og boligform, du har på ferien, kan det være en god idé at pakke en termotaske i kufferten. Ved at købe billigt vand i supermarkedet, fryse det ned og tage det med på tur, kan du spare penge i forhold til at købe dyre flaskevand på stationer eller ved seværdigheder. Det samme gælder for snacks – køb billigere snacks i lokale supermarkeder i stedet for kioskerne langs vejen. Hvis du opholder dig i en ferielejlighed med køkken, kan du også lave madpakker til udflugterne og dermed undgå at bruge 500-600 kr. på hurtigmad hver gang.

5. Parkering i lufthavnen

Overvej om det er billigere at tage en taxa eller få et familiemedlem til at køre jer til og fra lufthavnen. Parkering i lufthavnen kan være dyrt, og det kan være en god idé at tjekke alternative muligheder for at spare penge, især hvis du rejser i højsæsonen.

6. Elforbrug og rengøring

Tjek altid, om elforbrug og rengøring er inkluderet i prisen på din feriebolig. Hvis ikke, kan du risikere ubehagelige overraskelser, når du skal betale regningen ved hjemkomsten. Det er vigtigt at have disse omkostninger med i dit samlede budget, så du ikke bliver overrasket af ekstraudgifter på feriens afslutning.

At være opmærksom på disse “usynlige” udgifter kan hjælpe dig med at holde feriebudgettet på rette kurs, så du kan få mere ud af dine penge og undgå ubehagelige overraskelser.

Køber du bolig i år? Så skal du vide, hvorfor de ‘glemte’ boliger forsvinder nu

Læs også: Køber du bolig i år? Så skal du vide, hvorfor de ‘glemte’ boliger forsvinder nu