IndsigtRegeringen vil sætte ind mod ulovlige produkter på onlineplatforme som Temu
Onlineplatforme som Temu er gentagne gange blevet taget i at sælge ulovlige og farlige produkter. Nu vil regeringen skærpe indsatsen mod ulovlige produkter på onlineplatforme.
4 ud af 10 danskere handler hos Temu. Det viser en analyse fra Dansk Erhverv, men mange af de produkter, man kan købe på Temu, lever ikke op til europæiske krav og kan i flere tilfælde udgøre en sundheds- eller sikkerhedsmæssig risiko. Det viser Forbrugerrådet Tænks undersøgelse af i alt 38 varer fra forskellige produktkategorier, som de har købt på Temu.
Derfor skærper regeringen nu indsatsen mod ulovlige produkter på onlineplatforme. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelse.
Det betyder, at Sikkerhedsstyrelsen nu strammer grebet med overvågning af onlineplatforme som Temu, blandt andet ved at bruge et kunstig intelligens-værktøj, som screener platformene for ulovlige – og potentielt farlige – produkter.’
Taskforce og oplysningskampagne
Regeringen nedsætter samtidig en taskforce på tværs af myndigheder og organisationer, der skal danne fælles front i kampen mod salget af farlige produkter. Desuden sættes der gang i en oplysningskampagne til forbrugerne, så danskerne opfordres til at være særlig opmærksomme på onlineplatforme.
”Det burde næsten sige sig selv, at man som forbruger skal kunne handle med ro i sindet. Om det så er i ens lokale butikker eller på nettet. Desværre ved vi, at der på flere onlineplatforme fra udlandet, såsom Temu, bliver solgt produkter, der kan være sundhedsfarlige og skadelige for danskerne og deres børn. Det er for dårligt, og vi vil ikke tolerere det i Danmark. Derfor er jeg tilfreds med, at Sikkerhedsstyrelsen har skærpet deres kontrol. For selvom vi har brug for EU for at lukke smuthullerne helt, så vil vi gøre, hvad vi nationalt kan for at beskytte danskerne, når de handler, uanset hvor produkterne sælges,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.