Bolig

Flere danskere vælger at forsikre sig mod blæsevejr

Flere danskere sikrer sig mod klimarelaterede skader, da efterspørgslen på blæsevejrsforsikringer er steget med 57% fra 2021 til 2025.

Flere danskere vælger at forsikre sig mod blæsevejr
Mille Skjold Madsen
Af Mille Skjold Madsen 12. april 2025

De voldsomme vejrfænomener de seneste år har fået flere danskere til at tage konsekvenserne af klimaændringerne alvorligt. Nye tal fra forsikringsselskabet Alm. Brand viser, at et stadigt større antal boligejere nu sikrer sig mod skader forårsaget af kraftig blæst. Siden 2021 er andelen af kunder, der har købt en blæsevejrsforsikring, steget med hele 57 procent.

”Klimaet optager danskerne langt mere end tidligere, og især boligejere er blevet mere opmærksomme på, hvordan deres bolig er forsikret. Mange oplever, at deres eksisterende husforsikring ikke dækker alle typer stormskader, og derfor vælger de at tegne en blæsevejrs-forsikring for at være bedre dækket, hvis uheldet er ude,” siger Jan Graversgaard, direktør for Bygning og indbo i Alm. Brand og fortsætter:

”Det er positivt, at flere danskere nu er bevidste om, hvordan klimaet kan påvirke deres bolig, og hos Alm. Brand oplever vi en markant vækst i kunder, der aktivt vælger ekstra dækning som blæsevejr- og udvidet vandforsikring for at beskytte sig ekstra mod klimarelaterede skader.”

Almindelig forsikring dækker først ved stormstyrke

I dag dækker en standard husforsikring først stormskader, når vinden når 17,2 meter per sekund – en styrke der svarer til storm. Det betyder, at kraftig blæst under denne grænse ikke nødvendigvis er dækket, selvom det kan forårsage betydelige skader.

“Mange danskere er ikke klar over, at en almindelig husforsikring først dækker ved stormstyrke. Men kraftig blæst under den grænse kan også forårsage betydelige skader,” forklarer Graversgaard.

Lejlighedsfeber i storbyerne: Salget stiger med over 50 procent i København og Aarhus

Læs også: Lejlighedsfeber i storbyerne: Salget stiger med over 50 procent i København og Aarhus

Det kan du gøre selv

Men det er ikke kun forsikringer, der hjælper mod blæsevejr. Boligejere kan reducere risikoen for skader ved at sikre, at tagsten og tagrender er i god stand, at løse genstande i haven er fastgjort, og at træer tæt på boligen er beskåret.

“Vi hjælper hvert år rigtig mange boligejere, når de har klimarelaterede skader på deres hus. Derfor er det også positivt, at vi ser flere af vores kunder, der tager vejrudfordringerne alvorligt og investerer mere i forebyggelse. Det er langt nemmere at være på forkant og forebygge, end at gøre noget på bagkant,” afslutter Jan Graversgaard.

Ud over den markante stigning i blæsevejrsforsikringer ser Alm. Brand også en stor stigning i antallet af kunder, der ønsker bedre dækning mod vandskader. Siden 2021 er kunder med en udvidet vandforsikring steget med 28 procent.

Boligpriser og huslejer i Europa: Hvor steg de mest i 2024?

Læs også: Boligpriser og huslejer i Europa: Hvor steg de mest i 2024?